Områdesfakta

Området är beläget ca 10 km från centrala Sundsvall och med gångavstånd till Norrlands största köpcenter Birsta CityIKEA och stormarknaden Ica Maxi.

I direkt anslutning till området ligger Römsta förskola och i Ljustadalens centrum ligger Ljustadalens skola med klasserna F-6. I anslutning till skolan finns bibliotekLjustadalens Hälsocentral Premicare samt Ljusta Aktivitet Centrum. I området finns ett flertal apotek. Bland annat vid ICA Maxi, Coop Forum och två i Birsta City.

Vi har goda rekreationsmöjligheter i området då vi har gångavstånd till skog och mark samt välpreparerade elljusspår såväl sommar som vinter. Närhet också till Skönviks slalombackeSundsvalls Fältrittklubb och till Malands tempererade utomhusbad. Vill man avnjuta ett havsbad är det inte långt till Alnö där långa härliga sandstränder finns. För den som är båtintresserad finns det även ett antal småbåtshamnar på Alnö.

Att åka in till Sundsvall tar ca 10 minuter med bil, föredrar man att åka kommunalt är det Sundsvalls lokalbuss nr 2 och 5 med täta avgångar som gäller.